Epe

Epe is een gezellig dorp, te midden van de Veluwse bossen, op ongeveer 8 kilometer van onze B&B in Heerde. De gemeente Epe bestaat uit de vier dorpen Epe, Emst, Oene en Vaassen. De gemeente telt circa 33.000 inwoners waarvan iets minder dan de helft (circa 16.000 inwoners) in het dorp Epe woont. In de zomermaanden is het er gezellig druk. De ligging tussen de bossen en de heide, met grote kans om wilde zwijnen, herten, reeën en vossen te spotten, trekt veel toeristen naar deze omgeving.

Epe voor natuurliefhebbers

Fietsers, wandelaars en ruiters kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Epe. Vele wandel-, fiets- en ruiterpaden lopen door de gemeente. De Dellen, Renderklippen en de IJsseldelta zijn natuurgebieden die samen bijdragen aan een divers landschap in en rondom Epe.

Bezienswaardigheden in Epe

Een bezoek aan het middeleeuwse kasteel Cannenburgh mag niet ontbreken tijdens uw weekendje weg in deze omgeving. Dit kasteel is omgeven door weilanden en vijvers en is gelegen in een mooi natuurlijk aangelegd park.

In het centrum van Epe prijkt de hoge toren van de Grote Martinus Kerk; “een herberg voor een ieder die op adem wil komen”. De eerste bouwfase dateert uit de 12e eeuw.

De gemeente Epe kent ook een recreatieplas namelijk het ´Kievitsveld´. Bij deze plas vindt u ook het wellnessresort ´De Veluwse Bron´.

Activiteiten in Epe

Voor de dagjesmensen en andere belangstellenden worden hier ‘s zomers regelmatig braderieën georganiseerd. Het gratis toegankelijke E-Pop is het grootste culturele evenement in de gemeente. Daarnaast huist Epe nog enkele andere evenementen, waaronder de grootste Paarden Vierdaagse van Nederland, Epe on Ice, de Emsterfietsvierdaagse en het Oener Koefeest.

Route vanaf de B&B naar Epe

Via de N794 is het centrum van Epe in circa 10 minuten te bereiken. Ook via de snelweg A50 is het dorp te bereiken. Neem dan afslag 27 Epe/Nunspeet. U doet er dan wel iets langer over; ongeveer 15 min.

Naast de bovenstaande weg (N794) loopt ook een fietspad. Ook loopt er parallel aan de N794 een fietspad door het bos. Wij raden echter aan om een toeristische route te nemen door natuurgebieden de Dellen en Renderklippen.

Bus 202 en 203 richting Apeldoorn stoppen ook beide in en rondom Epe (centrum). U kunt opstappen bij bushalte Molenkampweg in Heerde. Dit is zo’n 10 minuten lopen vanaf de B&B.

De loopafstand tussen de B&B en Epe is 6.5 kilometer. Wij raden daarom aan om met de fiets, auto of bus naar Epe centrum te rijden en vanaf daar te voet bijvoorbeeld het bos in te gaan.

Meer informatie over Epe?

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de geschiedenis van Epe, wandel- en ruiterroutes en/of bezienswaardigheden? Bezoek dan eens de website de VVV Epe of download de Epe Wild app!