Dinoland

Lang geleden leefden er dinosauriërs op onze aarde. Zo’n 160 miljoen jaren lang waren deze reptielen dominant aanwezig. Wij als mensen hebben al meer dan 800 verschillende soorten ontdekt! De bekendste soort is toch wel de Tyrannosaurus Rex. Deze dinosaurus staat ook wel bekend als de T-Rex. Ook bij Dinoland speelt deze dinosaurus een belangrijke rol. Je vindt in dit park zelfs een hele T-R expositie. Hier vind je onder andere een T-Rex skelet op ware grootte. Vanaf onze Bed and Breakfast (B&B Veluwe) is het een kwartier rijden naar Dinoland.

Activiteiten

In het speel- en doepark Dinoland waan je jezelf tussen de dinosaurussen. Er is van alles te ontdekken, zien en beleven:

  • Speurtocht: vind meer dan 100 verschillende dinosaurussen
  • Activiteiten in het Paleolab zoals dino kleien en goud zoeken
  • Overdekte speelhal met speeltoestellen en (interactieve) games
  • Buitenspeeltuin met toestellen, midgetgolf en een skelterparcours
  • Klimwand, fossielen graven, laser gamen en een hoogteparcours

Praktische info

Dinoland is gevestigd in Zwolle aan de Willemsvaart 19. Het park is eenvoudig te bereiken via de A28 of het openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf het treinstation Zwolle). Het park is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud. Met regen kunnen de kinderen zich ook prima vermaken omdat een groot deel overdekt is. Het T-Rexstaurant zorgt voor een compleet dagje uit voor het hele gezin!

Benieuwd naar de route vanaf de B&B naar Dinoland? Open de locatie hier in Google Maps.

Openingstijden

Het park is geopend vanaf eind maart/begin april tot medio oktober (einde herfstvakantie). Dinoland hanteert wisselende openingstijden. Bekijk daarom hier de actuele openingstijden van Dinoland Zwolle.

Meer informatie over het park is te vinden op de website www.dinoland.nl.