Apenheul

De Apenheul in Apeldoorn is niet zo maar een dierentuin met apen. In dit groene bospark lopen meer dan de helft van de apen los tussen de bezoekers. Hier zie je geen tralies of gaas. De grote apensoorten, zoals de orang-oetang en de gorilla’s, leven op eilanden die omgeven zijn door watergrachten. Door de bosrijke omgeving en de ruime verblijven voelen de dieren zich thuis en laten zij veel van hun natuurlijke gedrag zien.

In de Apenheul leven ruim 300 apen. Je vindt er 35 verschillende soorten die normaal gesproken leven in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Een groot deel van deze apen kun je dus van dichtbij bewonderen en soms zelfs aanraken. Maar let op! Apen zijn echte boeven. Voor je het weet pakken ze je eten of je zonnebril af. Daarom is in sommige delen van het park geen eten toegestaan.

Behalve apen zijn er een klimtuin, speeljungle, een na-aaphuis en een draaimolen in het park aanwezig. Tevens worden er diverse presentaties gegeven waarbij je je kan laten verassen door leuke weetjes en interessante verhalen. In het park kunnen gezinnen met kinderen zich makkelijk zo’n 5 uur vermaken.

Praktische info

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de Apenheul in Apeldoorn uitstekend bereikbaar. Komt u met de auto dan kunt u via de A1 of de A50 aanrijden. Reist u liever met het openbaar vervoer dan kunt u vanaf station Apeldoorn de bus pakken en wordt u in nog geen 15 minuten bij het park afgezet.

Tip: combineer een dagje Apenheul met een bezoek aan attractiepark de Julianatoren!

Openingstijden

De Apenheul is dagelijks geopend vanaf eind maart/begin april tot medio november. Openingstijden zijn dan van 10:00 tot 17:00 uur. In de zomermaanden heeft het park ruimere openingstijden van 09:00 tot 18:00 uur.

Raadpleeg voor een bezoek altijd even de website van de Apenheul voor de actuele tijden en de druktemeter. Dit is een barometer op de homepage die de (verwachte) drukte weergeeft. Ook vind je hier meer informatie over de dieren(tuin).